_____________

 

_____________

 
ספר "סוגיות במשפט האזרחי" במהדורה דיגיטלית 600 ש"ח
לרכישה לחץ כאן
_____________
 
 
מאמרים / סוגיות בודדות מתוך ספר "סוגיות במשפט האזרחי" במהדורה דיגיטלית - 80 ש"ח למאמר
לרכישה לחץ
כאן

 
_____________
 

דף הבית >> אזרחי מסחרי

הליך הגישור

הליך הגישור - במאמר זה נפרט את ההבדל בין בוררות לגישור, היתרונות שבהליך הגישור לעומת הליך הבוררות, הזכויות העומדות לצדדים בגישור, הפסקת הגישור, סמכויותיו וחובותיו של המגשר ועוד..

השתק עילה - מהו?

הדוקטרינה של "מעשה בית-דין" מושתתת על עקרון סופיות הדיון, ובמסגרתה אפשר להבחין בשני כללים עיקריים - "השתק עילה" ו"השתק פלוגתא". במאמר זה נתמקד בגדרי הכלל "השתק עילה".

השתק פלוגתא - מהו?

הדוקטרינה של "מעשה בית-דין" מושתתת על עקרון סופיות הדיון, ובמסגרתה אפשר להבחין בשני כללים עיקריים - "השתק עילה" ו"השתק פלוגתא". במאמר זה נתמקד בגדרו של הכלל "השתק פלוגתא".

מעשה בית דין - מהו?

הדוקטרינה של "מעשה בית-דין" מושתתת על עקרון סופיות הדיון, ובמסגרתה אפשר להבחין בשני כללים עיקריים - "השתק עילה" ו"השתק פלוגתא". במאמר זה נבאר את תחולתו של הכלל "מעשה בית דין".

תקופת ההתיישנות - בתביעה אזרחית

דוקטרינת ההתיישנות על היבטיה השונים היא אבן דרך בשיטת המשפט הישראלי. ככלל תקופת ההתיישנות בתביעה אזרחית הינה שבע שנים, אולם לכלל זה קיימים חריגים, במאמר זה ננסה להתחקות אחר החריגים.

מתי בימ"ש פוסק החזר שכר טרחת עו"ד

לא אחת, שאלתם עצמכם: 'האם שווה לי לקחת עו"ד'? 'בהנחה ואני יזכה במשפט, האם בימ"ש יפסוק לטובתי את כל שכר הטרחה ששילמתי לעו"ד?' במאמר זה ננסה לתת תשובות ומענה לשאלות אלו.

השתק שיפוטי - מהו?

השתק שיפוטי - מהו? האם תחולתו תלויה בהצלחת בעל דין במשפט הראשון?

טענת שיהוי במשפט אזרחי

דוקטרינת השיהוי מקורה בדיני היושר האנגליים. ניתן לדחות תביעה שהוגשה באיחור ניכר בכפוף לשיקול דעתו של בית המשפט. במאמר זה נפרט את תנאי הסף האופפים את טענת השיהוי.

דוקטרינת הודאה והדחה

יישומה הקלאסי של דוקטרינת הודאה והדחה הוא במקרה בו נתבע טוען "פרעתי" – כיוון שהוא מודה בקיומה של עילת החיוב, אך מעלה טענת "הדחה" שבגינה הוא פטור מלשלם, עליו להוכיח את קיומה של טענה זו.

סמכות עניינית

הוראות החקיקה בישראל קובעות היכן יש להגיש כל תביעה לבימ"ש המחוזי או לבימ"ש השלום, וזאת בהתאם לסוג התביעה ואופייה. בחירת הסמכות העניינית המתאימה הינה עניין מהותי שיש בכוחה להשפיע על תוצאות התביעה

סמכות מקומית

הוראות החקיקה בישראל קובעות היכן יש להגיש כל תביעה בהתאם לאזורי השיפוט והמחוזות של בתי המשפט, וזאת בהתאם למספר קריטריונים. במאמר נפרט היכן יש להגיש כל תביעה בהתאם לאזור הגיאוגרפי.

מטרות הרפורמה בתקנות החדשות בסדר הדין האזרחי

הרפורמה בתקנות החדשות בסדר הדין האזרחי יצרה תקנות חדשות אשר נועדו לסדר, לפשט ולייעל את ההליכים במשפט האזרחי שהיו מקובלים עד היום, במאמר זה נפרט את המטרות העיקריות והנלוות ברפורמה בתקנות סדר דין אזרחי

דיון מקדמי

הדיון המקדמי - בתוך שלושים ימים ממועד המצאת כתב הטענות האחרון ובטרם הצדדים יופיעו בפני בית המשפט ינהלו בעלי הדין ובאי כוחם, דיון מקדמי. עליהם להיפגש מחוץ לכותלי בית המשפט לפחות פעמיים

פגישת מהו"ת

ההפניה לפגישות מהו"ת הורחבה לכל תובענה למעט חריגים, בין אם בעל הדין מיוצג בידי עורך דין ובין אם לאו. היא מסייעת לצדדים להעריך מראש את הסיכון בהליך, ועל ידי כך להניע את הצדדים לקראת הגעה לפשרות

סיכום תקנות הסדר הדין החדש

סיכום תקנות סדר הדין האזרחי החדש - נכנס לתוקף 1.1.21
לייבסיטי - בניית אתרים