ספר "סוגיות במשפט האזרחי" כולל בתוכו 25 סוגיות (מאמרים), אודות נושאים שונים, מרביתם עוסקים בסוגיות שאינן שכיחות או שהמידע עליהם מצומצם. הסוגיות נכתבו תוך מחקר מעמיק בחיפוש אחר מרבית פסקי הדין והספרות העוסקים בסוגיה.
כל סוגיה מתפרשת על פני 30 עד 50 עמודים, הספר על כל סוגיותיו מונה 867 עמ', לצורך הוזלת עלויות הוא נמכר במהדורה דיגיטלית באמצעות הורדת קובץ pdf ייעודי ב- 600 ש"ח (במקום 1,200 ש"ח במהדורה מודפסת).
יחד עם זאת, כדי לאפשר לכל מאן דבעי לרכוש רק את הסוגיות הרלוונטיות לו ללא צורך ברכישת כל הספר, מוצעת אפשרות לרכוש במהדורה דיגיטלית באמצעות הורדת קובץ pdf ייעודי, כל מאמר בנפרד בעלות סמלית של 80 ש"ח לסוגיה (במקום 240 ש"ח במהדורה מודפסת).
הרכישה מתבצעת דרך האתר באמצעות כרטיס אשראי, במהדורה דיגיטלית באמצעות הורדת קובץ pdf ייעודי, והורדת הקובץ הדיגיטלי תתאפשר לאחר אישור וביצוע התשלום עם קבלת הקוד לאימייל להורדת הקובץ.
מודגש בזאת, כי רכישת הספר או סוגיה ממנו, מקנה אך ורק את האפשרות של קריאה ולימוד, אך אין כל רשות להעתיק או להפיץ ספר זה או קטעים ממנו, בכל צורה שהיא הן דרך אמצעי אלקטרוני ומכני, לרבות צילום, הקלטה וכיו"ב ללא אישור של המחבר בכתב. כל הזכויות שמורות למחבר, מיכאל חוואי, עו"ד
מובהר, כי מטרת הספר או הסוגיות שבו נועדו להעשיר לקורא את הידע בתחום, אך אין כל אחריות על עדכון החקיקה והפסיקה ואין לראות בו משום ייעוץ משפטי או חוות דעת משפטית או כל קביעה משפטית. בכל מקרה של שאלה בעניין כלשהו יש לפנות לעו"ד מוסמך לקבלת ייעוץ מלא וקונקרטי. עוד מובהר, כי אין ברכישת הספר או חלקים ממנו כדי ליצור יחסי עו"ד-לקוח בין הקוראים לבין הח"מ.
נושא המאמר: השוואה בין עיקול זמני לעיקול הוצל"פ
עמודים: 33
תוכן:
משהוטל עיקול על נכס, אין בעל הזכויות בנכס ואין המחזיק בו יכולים לעשות שינויים שאינם מתיישבים עם מהות העיקול, שכן העיקול מהווה מחסום משפטי, שמטרתו למנוע מהחייב להבריח או להעלים את הנכס שבבעלותו, ובכך לסכל את האפשרות להיפרע מן החוב.
צו עיקול זמני אינו ניתן בכל התובענות, אלא בתובענות כספיות או בתביעות של דבר שבעין. בית המשפט בבוא לדון בבקשה למתן צו עיקול זמני צריך לשקול ראשית אם קיים חשש סביר שאי מתן הצו יכביד על ביצוע פסק הדין. בנושא זה על המבקש עיקול זמני- התובע- להתייחס לכך בתצהיר התומך בבקשה. בית המשפט אינו חייב להיעתר לבקשה למתן צו עיקול זמני אלא זה בגדר סמכותו ועליו לשקול אם להפעילה.
דבר נוסף בית המשפט לפני הטלת העיקול יתחשב גם ביכולתו הכלכלית של הנתבע, בעל הנכס, דהיינו, ביכולתו הכספית לפרוע את החוב מכוח פסק הדין , אם אכן יינתן כנגדו. מכאן שבית המשפט לא ייעתר לעיקול זמני כנגד מוסד פיננסי, כמו בנק, או חברת ביטוח, וכן גם לא ייעתר למתן צו עיקול כנגד תובע בעל נכסים רבים ויכולתו הכלכלית איתנה.
תקנה 382 לתקנות סדר הדין האזרחי קובעת כי הוראות חוק ההוצאה לפועל יחולו על ביצוע עיקול זמני, אכן, ההוראות יחולו על ביצוע העיקול, אך אין קביעה בתקנות המאמצת את כל הוראות חוק ההוצאה לפועל על עיקול זמני לפי התקנות, עיקול על פי חוק ההוצאה לפועל שונה מעיקול מכוח התקנות השאלה המרכזית שנברר במאמר זה היא, מהם ההבדלים העומדים בין עיקול זמני שעפ"י תקנות סד"א לבין עיקול שעפ"י חוק ההוצל"פ.
בניגוד לעיקול לפי חוק ההוצאה לפועל, שמטרתו תפיסת רכוש לשם גביית החוב, מאפשרות תקנות סדר הדין האזרחי להטיל עיקול זמני, עוד בשלבי התביעה וטרם מתן פסק דין, כאשר מטרתו הנה - ייחוד הנכסים המעוקלים לשם הקלת מימוש פסק הדין (ולא לשם מימושם בסמוך לאחר עיקולם).
לפיכך, בהתאם לחוק ההוצל"פ , השלב הבא לאחר עיקול נכסים הוא צו למכירתם, ואילו בעיקול זמני – העיקול נעשה ע"י רישום בלבד, ולאחר מכן תוקפו כפוף למתן פסק דין לטובת התובע – המעקל: היה ולא יינתן פס"ד לטובת התובע –העיקול יבוטל. זכה התובע בתביעתו - ימשיך העיקול הזמני לעמוד בתוקפו עד שפסק הדין יבוצע.
השאלה שבמוקד מהי הנפקותא בין שני סוגי העיקולים כל זמן לא הגיע עת מימושם, זאת ועוד, מאחר ועיקול הוצל"פ מטרתו למימוש ומכירת הנכס האם העיקול מקנה למעקל זכויות יתר במעוקלים, או שמא אין יתרון בעיקולי הוצל"פ על פני עיקול זמני בבימ"ש לעניין זה.
קטע לדוגמא: